29 Aralık 2014 Pazartesi

16 YAŞINDA BİR ÇOCUKTAN HEM KAHRAMAN HEM DE HAİN İLAN EDEN BİR MİLLETİZ

16 yaş için çocuk mu diyelim yetişkin mi? 16 yaşında bir birey siyasi fikirlere sahipse bu onu çocuk olmaktan kurtarır mı? Hatta sahipten öte bu siyasi fikirlerini eline megafonu alıp tüm dünyaya ilan edecek kadar özgür hissediyorsa çocukluktan çıkmış mıdır ya da artık ülke birliğini ve bölünmezliğini tehdit eden tehlikeli bir çocuk mudur? Sadece eline megafonu alıp sokaklarda fikirini beyan ettiği için tehlikeli midir? Bu fikir olayını açarsak. Bugünün Cumhurbaşkanı  yani ülkenin en çok tartışılan siyasi figürü hakkındaki düşüncelerini açıklaması gerçekten suç mudur?



Söylediği cümleler için küfür içermeyen, bugün ülkenin yarısının doğru olarak kabul ettiği, üstüne mecliste komisyon kurulmuş,Türkiye ve dünya basınında geniş yer almış,çeşitli kayıtlar ve delil olduğu düşünülen tape lere dayalı bir suçlama diyebiliriz. Bu gerçekten bir çocuğun okulundan alınıp tutuklanmasına yetecek kadar büyük bir suç mudur? Bu soru için ben cevap vermeyip bu yazıyı okuyanların vicdanına bırakmak istiyorum.

Benim asıl üstünde durmak istediğim;16 yaş bir siyasi düşünceye sahip olmak ve o düşüncenin arkasında durabilecek yeterli bilgi ve birikime sahip olunacak bir yaş mıdır gerçekten? Bugün siyaset hakkında konuşacaksak ve insanların konuştuklarımızı dikkate almasını istiyorsak çok derin bir tarih bilgisi olması gerekmez mi? Tarihten kastım bilimsel anlamda olanı, bu körü körüne kendi ırkına, milletine ya da dinine bağlı anlatılan tarihten bahsetmiyorum. Tarihin yanında sosyal yapıyı anlayabilmek gerekir. Ekonomilerin de siyaseti nasıl yönlendirdiğini göz önüne alırsak, az buçuk ekonomik gelişmeleri de takip ediyor olmak gerekiyor. Şimdi bunların ışığında Sevgili M.E.A nın durumuna bakarsak.... Bir kesimi çok kızdırmış bir kesimi ise çok memnun etmiş oldu.16 yaşında kendisini hiç tanımayan milyonlar tarafından hem büyük suçlu ilan edildi hem de kahraman

Acaba savunduğu söylemlerin ne kadar bilincinde. Buradan kastım birilerinin yönlendirdiği ya da beyin yıkandığı değil. Sadece kendi kurduğu cümlelerin getirdikleri ya da götürdüklerinin ayırımında mı acaba? Bazı doğru cümleler doğru zamanda ve doğru yerde söylenmediği sürece hiç bir anlam ifade etmez. Bugün bu söylemiyle ünlü oldu. Peki çok değil 1 yıl sonra biz bu arkadaşı hatırlayacak mıyız? Hiç sanmıyorum. Kahraman ilan edenler de hain ilan edenler de çok kısa bir süre sonunda unutacaklar ama bu çocuk hakkında açılan yasal süreç devam ediyor olacak. Belki de ceza alacak hem de 16 yaşından sonrasına maal olacak cezalar.

16 yaşında bir çocuğu kahraman ya da hain ilan edenler söylemlerinize bir daha bakınız. Karşınızdaki sadece 16 yaşında büyük ihtimalle fikirleri, duyguları ve hatta hayata karşı duruşu oturmamış bir birey. Bu yaşta bir çocuğa bu kadar ağır sorumluluklar ya da suçlamalar yüklemek ne kadar doğru. Bu ülke bu yaşlarda çok çocuk verdi... Olan arkada kalan anne babalara oldu. Savunan ya da savunmayan herkes için ricam sağduyu.... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin